Író-olvasó találkozó Asta Olivia Nordenhof dán írónővel

Író-olvasó találkozó Asta Olivia Nordenhof dán írónővel
11/24

2023. november 24. 13:00 - 14:00

ELTE BTK, R épület, 154-es terem

11/24

2023. november 24. 13:00 - 14:00

ELTE BTK, R épület, 154-es terem


Egy kompkatasztrófa és a kapitalizmuskritika szépirodalmi reprezentációja – Asta Olivia Nordenhof: Dől a pénz 

2023. nov. 24-én a Skandináv Nyelvek és Irodalmak Tanszékére látogatott Asta Olivia Nordenhof dán írónő, hogy író-olvasó találkozón vegyen részt a tanszék oktatóival és a hallgatókkal.

Asta Olivia Nordenhof 1988-ban született Koppenhágában. 2011-ben végzett a dániai Íróakadémián (Forfatterskolen), azóta több kötete is megjelent dánul, valamint svéd, angol és norvég fordításban. 2020-ban látott napvilágot Dől a pénz (Penge på lommen) című regénye, egy hét részből álló, folytatásokban megjelenő regényfolyam első kötete, amely a Scandinavian Star turistahajó rejtélyekkel átszőtt, tragikus történetének állít emléket. A mű Soós Anita, a tanszék oktatójának fordításában kerül hamarosan forgalomba a Polar Kiadó gondozásában.

A szerzőnő Kenn Mouritzen dán lektorunk és a hallgatók kérdéseire válaszolva beavatta a közönséget a regény keletkezésének műhelytitkaiba, egyszersmind a valós történelmi események, a regény szereplői és az elbeszélői hang értelmezése révén új interpretációs utakat mutatott a mű megértéséhez. A beszélgetés tematikai csomópontjai közé tartoztak egyebek mellett a kapcsolatfüggőség, a kapitalizmuskritika és a kritikus forrásfeldolgozás is.

A péntek délutáni időpont ellenére csaknem teljesen megtelt a tanszék 151-es előadója.

Kövessék honlapunkat és Facebook-oldalunkat, ahol tájékozódhatnak hasonló jövőbeli eseményeinkről!

Lejjebb görgetve megtekinthetik a találkozón készült felvételeket.

Képgaléria

Képgaléria

0

/

0

0

/

0